Miten säästää rahaa nopeasti

Siitä riippumatta missä te olette taloudellisella matkallanne, teidän tarvitsee tietää, että on mahdollista jokaisen kääntää niiden taloudellinen elämä ympäri ja alkaa säästää rahaa. Joskus kaikki, jonka se ottaa, on, että, ensimmäinen askel, oikeaan suuntaan saada asioihin vauhtia eduksenne. Mutta, kuten useimmilla asioilla, joskus tuo nimenomaisen ensimmäisen askel on kovin osa.

Siksi me loimme tätä luetteloa 100 tavasta säästää rahaa alkamalla tänään. Mitään näistä taktiikasta ei ole elämän muuttava yksin, mutta ne voivat tehdä melkoisen eron ajan kuluessa, jos te voitte toteuttaa yhtä useamman. Jotkut näistä ehdotuksista kestävät vain muutamia minuutteja, kun muut vaativat vähän säännöllistä ponnistusta. Kuitenkin ne kaikki ovat uskomattoman yksinkertaisia – jokainen voi tehdä ne.

Selvästi kaikki nämät vihjeet eivät koske jokaista. Menkää luettelon läpi ja löytäkää 10 tai 15, jotka todella soveltavat teille ja käyttävät niitä teidän elämässänne. Kun te teette, te saatatte nopeasti havaita, että te säästätte enemmän rahaa, kuin te koskaan uskoitte mahdolliseksi.

100 tapaa säästää rahaa

1. Siirtäkää pankkitilit käyttämään hyväksi etuja ja tuottamaan enemmän korkoa

Jos te maksatte kuukausimaksua tarkistuksestanne tai säästötilistä, te hyötyisitte erään tutkimisesta uusimmasta pankkitoiminnasta, tarjoaa saatavilla. Ei ainoastaan tekee erittäin hyviä pankkeja, tarjoaa kirjautumisbonuksia yksinkertaisesti tilin avaamiseen ja suoran talletuksen pystyttämiseen, mutta jotkut tarjoavat houkuttelevia korkoprosentteja myös uusille asiakkaille.

Se on totta, että korkoprosentit eivät ole, mitä ne kerran olivat, mutta se on vielä katsomisen arvoinen. Erittäin hyvät ilmaiset sekkitilit ja parhaat säästötilit löytyvät verkon kautta. Tässä on opas siitä, miten tehdä tuon muutoksen.

2. Sulkekaa televisio.

Yksi suuri tapa säästää rahaa on merkittävästi leikattu, alas, television määrällä, odota vain. Siellä on monet rahalliset hyödyt tähän: vähemmän altistumista spending-inducing-mainoksille, alempi sähkölasku (ja ehkä alempi kaapelilakialoite jos te väheksytte tilaustanne), enemmän aikaa keskityttäväksi muihin asioihin elämässä — kuten puoliliiketoiminta — ja niin edelleen.

Haluatteko viedä asioita askeleen pidemmälle? Harkitkaa nuoran leikkaamista kaapeli-televisioon kokonaan.

3. Lakatkaa kerääntymästä ja alkakaa myydä

Oli aika, jolloin ihmiset ajattelivat, että niiden kokoelmat toisivat niille rikkauksia. Beanie Babyt olivat suuri muotivillitys kerrallaan, kuten oli Longabergerin korit. Nyt te voitte löytää niitä esineitä jälleenmyyntipaikoilla kuten Craigslist, ja murto-osan autotallinmyynnissä niiden perustamiskustannuksesta, jättäen monet ihmiset, jotka investoivat tuhansia dollareja ”investointeihinsa” kummastellen, mitä tapahtui.

Jos te haluatte välttää tuota tilannetta, älkää kerätkö kyseenalaisen arvon esineitä. Ja jos te haluatte saada osan rahasta, jota te olette jo kuluttaneet keräilykelpoisiin esineisiin, takaisin, te voitte alkaa myydä niitä nyt ja käyttää niitä varoja vaikka kuinka moniin arvokkaihin taloudellisiin tavoitteisiin. Lukekaa meidän ”Oppaallemme myymiseen” joitakin yksinkertaisia strategioita varten, jotka voivat auttaa teitä hyötymään niin paljon kuin mahdollista, ”ei-toivottuja esineitä”.

4. Käyttäkää luottokortteja viisaasti.

Jos teillä on tapa kuluttaa liikaa luottokorteilla, kätkekää teidän korttinne ja pitäkää niitä turvallisessa paikassa teidän kodissanne ei teidän lompakossanne. Pitäen teidän korttinne ”poissa näkyvistä, ja mielen ulkopuolella” saattaa auttaa vähentämään houkutusta, kun te olette ulkona, ja. Jo vaikeuksissa huonon luoton kanssa? Hakekaa huonoa luotto-luottokorttia ja rakentakaa uudelleen teidän luottonne hitaan, johdonmukaisen kulutuksen välityksellä pääasioihin.

5. ilmoittautuvat jokaiseen vapaaseen asiakkaaseen, palkitsee ohjelmaa, joka te voitte.

Siitä riippumatta missä te elätte, te löydätte paljon jälleenmyyjiä, jotka ovat halukkaita palkitsemaan teitä ostosten tekemisestä niiden kaupassa. Tässä on peruspelisuunnitelma näiden ohjelmien maksimoimista varten: luokaa Gmailin tai Yahoon osoite juuri näille postituksille, hakekaa jokainen, karstaa, te voitte ja sitten tarkastatte, että se selittää ylimääräiset kupongit, milloin tahansa te olette valmiit ostamaan.

Te voitte lisätä niitä palkintoja ja alennuksia käyttämällä palkintoja ansaitsemaan kohtia ostamisilla monenlaisissa kaupoissa, jotka voidaan lunastaa käteistä varten takaisin, tai muut edut.

6. hallitsevat 30 päivän sääntöä.

Välittömän tyydytyksen välttäminen on yksi henkilökohtaisen rahoituksen tärkeimmistä säännöistä, ja odottaminen 30 päivää aikaa päättää ostamisesta on erinomainen tapa toteuttaa tuo sääntö.

Kuukauden jälkeen melko usein on mennyt ohi, te havaitsette, että tarve ostaa on mennyt ohi yhtä hyvin, ja te olette säästäneet itsellenne vähän rahaa pelkästään odottamalla. Jos te olette päättämätön ostamisen suhteen kuitenkin, odottaminen jonkin aikaa voi antaa teille paremman näkymän siihen, onko se todella rahan arvoinen.

7. Kirjoittakaa luettelo, ennen kuin te käytte ostoksilla – ja pitää siitä kiinni.

Yksi helpoimmista tavoista, jolla on, säästää rahaa ostaakseen vain kun teillä on luettelo. Koska kun te olette ilman sitä, te tyypillisesti päädytte tekemään heräteostoksia ja suunnittelemattomia ostoksia – kaikki asiat, jotka olivat kalliita.

Luettelon luominen, ennen kuin te menette ruokakauppaan on erityisen tärkeää. Se voi ei ainoastaan auttaa teitä ostamaan esineet, jotka sopivat yhteen teidän ateriasuunnitelmanne kanssa, mutta se voi myös auttaa teitä välttämään ostamasta ruokaa, jota te saatatte tuhlata. Aina luokaa luettelo, ja, merkittävämmin pitää siitä kiinni.
Te voitte myös käyttää hyväksi raha-selkää, palkitsee korttia, joka antaa bonukselle rahaa ruokakaupoissa – vain muistakaa maksaa saldon joka kuukausi.

8. Kutsukaa ystävät käymään, sen sijaan että menisi ulos.

Mennen ulos syömään, tai ”kaupungilla” on täysin tapana tuhota sekä teidän ruokabudjettinne että teidän viihdebudjettinne kertaheitolla. Ja vaikka mitä tapahtuisi on aina halvempaa pysyä sisällä ystävien kanssa ja saada aikaan teidän omaa viihdettänne.

Sen sijaan että ravistaisi kaupunkia, isännöikää hauskaa pitch-in-päivällistä teidän ystävienne kanssa. Pelikortit, istukaa tulikuopan ympärillä tai katsokaa elokuvia teidän vieraidenne kanssa. Te kaikki säästätte rahaa – ja hauskaa olee.

9. Korjaus, joka peittää sen, sen sijaan että heittelisi.

Älkää heitelkö ulos paitaa rikkinäisen napin takia – ommelkaa uusi jollakin lähes samanveroisella langalla. Älkää heitelkö ulos housuja reiän takia niissä – pistetty alueeseen jotakin lajia ja säilytetty ne aikoja varten, jolloin te työskentelette talon ympärillä.

Kuka tahansa voi saa valmiiksi aivan tavalliset ompelutyöt, ja vähän käytäntöä riittää pitkälle. Perusompelutaitojen oppiminen on erinomainen tapa säästää vähän rahaa – ja laajentaa teidän vaatetuksenne elämää.

10. Älkää käyttäkö suurta rahaa teidän lapsienne viihdyttämiseen.

Useimmat lapset, erityisesti nuoret, voidaan viihdyttää hyvin halvalla. Ostakaa niille sanomalehden loppuluettelo teidän paikallislehdestänne ja antakaa niiden luovuuden villiintyä. Näytelmäpallo takapihalla. Menkää puistoon. Istuttakaa puutarha. Opettakaa niitä ajamaan pyörällä ilman apupyöröitä lopullisesti.

Tajutkaa, että mitä teidän lapsenne haluavat kaikkein eniten, on teidän aikanne, ei juttunne ja te löydätte rahaa taskussanne ja ilossanne sisimmässänne.

11. Neuvotelkaa korot teidän luottokorttiyhtiönne kanssa tai täydentäkää saldonsiirtoa.

Jos te maksatte paljon korkoa luottokorteistanne, on tärkeää tietää, että teillä todella on vähän valtaa, niin kauan kuin te olette maksaneet maksujanne. Te ei ainoastaan teette, on, oikeus neuvotella teidän nykyinen korkoprosenttinne teidän luottokortin antajanne kanssa, mutta teillä on oikeus siirtää teidän tasapainonne myös täysin erilaiseen korttiin. (Itse asiassa, se on teidän ehkä suurin pelinappulanne.)

Aloittakaa soittamalla teidän kortin liikkeellelaskijallenne luvussa teidän korttinne jälkeen, ja selittäen teidän pyyntöänne. Jos te ette yhtään edisty niiden kanssa, tarkistakaa nämä, tasapainottaa siirtoa, luottokortit, löytää yksi alustavan 0 %:n kanssa, joka voisi auttaa teitä säästämään satoja dollareja mielenkiinnossa ajan kuluessa, APR.

12. Siivotkaa ne komerot.

Menkää teidän komerojenne läpi ja löytäkää mitä tahansa ja kaikkea, jota te ette enää käytä. Sitten älkää vain pääskö eroon siitä, käyttäkää sitä teidän hyödyksenne.

Teillä voi olla pihamyyjäisiä sen kanssa, myydä sen eBayllä tai Craigslistilla, viedä sen lähettämiskauppaan tai jopa lahjoittaa sen verovähennystä varten (merkitkää muistiin, mitä te luovutatte joten te voitte saada kuitin). Nämä kaikki optiot voivat kääntää vanhaa juttua, jota te ette halua enää rahaan taskussanne. Ei ainoastaan tuo on usein psykologinen mielen kevennys siivota teidän komerojanne.

13. Ostakaa videopelejä, joilla on paljon uusinta-arvoa – ja ei hanki uusia, ennen kuin te olette hallinneet, mikä teillä on.

Omat videotiedostot-peli ostotottumukset ovat muuttuneet melko lailla minun päivien ”pelini” jälkeen ”viikkoa”. Nyt minä keskityn peleihin, joita voidaan pelata yhä uudelleen ja uudestaan, ja minä keskityn hallitsemaan pelejä, jotka minä ostan. Hyvät kohteet käsittävät pulmakilpailuja, ja pitkä, käsitti tavoittelukilpailuja – ne maksimoivat teidän pelaamisenne arvoa dollaria.

Sen jälkeen kun te hylkäätte pelin lopullisesti, viekää se videopelin jälleenmyynti-kauppaan kuten GameStop ja katsokaa, voitteko te antaa sen vaihdossa kauppaluoton ostossa, te voitte käyttää saamaan toisen pelin.

14. Juokaa enemmän vettä.

Ei ainoastaan tekee juomaa paljon vettä, on suuria terveyshyötyjä — sillä on rahallisia hyötyjä, myös. Juokaa suurta lasillista vettä, ennen kuin, kukin ateria, pysyäkseen täydempänä pidempi ja viime kädessä syödäkseen vähemmän. Ei ainoastaan te säästätte ruokalakialoitteessa, mutta te myös voitte paremmin, sen jälkeen kun te tulette asianmukaisesti kosteutetuiksi.

Vielä paremmin, juoden enemmän vettä — olkoon uudelleentäytettävää pulloa tai ravintoloissa — tarkoittaa vähemmän rahan käyttämistä juomiin kuten kivennäisvesi, mehu ja tee. Muistakaa: Vesijohtovesi ei ole nipin napin yhtä puhdas kuin pullovesi, se on myös vapaa.

15. Välttäkää valmisruokia ja pikaruokaa.

Sen sijaan että söisi pikaruokaa tai vain tuhoaisi jonkin valmiiksi pakatun päivällisen, kun te tulette kotiin, yrittäkää tehdä joitakin yksinkertaisia ja terveellisiä korvauksia, jotka te voitte ottaa mukaanne. Tunnin edestä valmistelua eräänä viikonloppuna voi jättää teidät suurella määrällä halpoja ja helppoja päivällinen- ja välipalaoptioita varten seuraavalla viikolla.

Myös pitäkää saviruukkukattilana puhkeamista joitakin halpoja ateriaoptioita varten, jotka eivät ainoastaan säästä rahaa, ol’, vaan aika, myös.
Niitä aikoja varten jolloin te ette yksinkertaisesti voi välttää syömästä ulkona, maksimoi teidän säästöjänne kupongeilla ja palkinnoilla, luottokortti, joka antaa bonusta ravintolakulutuksesta (mutta te tiedätte itse parhaiten niin vain kuluttaa mitä te tiedätte, että te voitte kannattaa joka kuukausi ilman mielenkiintoa).

16. Taivaan tähden lopettakaa tupakanpoltto.

Jos te olette vielä tupakoitsija, teidän täytyy tietää nyt, että teidän tapanne on ei ainoastaan kallista mutta potentiaalisesti tappavaa myös. Jos te haluatte lisätä vuosia elämäänne ja säästää veneellistä rahaa, helpoin asia tehdä on lakata kokonaan polttamasta. Te voitte lopettaa kertaheitolla, kokeilla joitakin monista tupakanvastaisista tuotteista, jotka ovat olemassa tai siirtyvät elektroniseen savukkeeseen ostaakseen vähän aikaa. Mikä tahansa polku, jonka te valitsette, te olette paljon paremmassa asemassa.

17. Tehkää nelikertainen erä pataruoasta.

Me kaikki tiedämme, että pataruoat ovat mukavia, helppoja ruokalajeja valmistautua. Seuraavan kerran kun te teette pataruoan, tehkää neljä sen erää ja pankaa muu kolme pakastimessa. Sitten kun te tarvitsette pika-ateriaa perheelle, te voitte napata yhden niistä valmiista pataruoista ja vain lämmittää sitä.

Muutamien valmistaminen yhtaikaa sallii teidän ostaa suurostoeränä ainesosia, jotka voivat merkitä lisäsäästöjä. Sillä välin useiden pataruokien saaminen pakastimessa tekee sen vähemmän todennäköiseksi, että te turvaudutte pikaruokaan tai roskaruokaan, kun teillä on kiire.

18. Sammuttakaa valot.

Valojen pitäminen päällä teidän kodissanne ei ole kallista välttämättä per-watt-perustalla, mutta se todella varmasti on kallista ajan kuluessa. Säästääkseen niin paljon kuin mahdollista kääntyy pois, valaisee milloin tahansa teitä, lähtee teidän talostanne – tai jopa silloin kun te jätätte huoneen. Valojen sammuttaminen, kun teillä on paljon luonnollinen auringonvalo voi myös auttaa pitämään teidän sähkölaskuanne pienenä ajan kuluessa. Tosiasia: Jos te ette käytä valoa, sammuttakaa se.

19. Vaihtokauppakirjat, musiikki ja DVD:t internetissä tai kirjastossa.

Te voitte hyvin helposti vaihtaa kirjat, CD:t ja DVD:t, on kasvanut, teidän ikävystynyt verkon kautta. Siivotkaa teidän mediakokoelmanne ja vaihtakaa niitä muiden kanssa, jotka verkon kautta käyttävät paikkoja kuten PaperBackSwap. Jos te asutte lähellä kirjastoa joka lainat DVD:t kirjojen lisäksi, te olette vielä parempi menossa. Mitä enemmän te voitte lainata ja käydä sitä enemmän rahaa vaihtokauppaa muiden kanssa, te säästätte ajan kuluessa.

20. Maksimoikaa pihanmyyntiä.

Pihanmyynti on erinomainen paikka saada mahtavia sopimuksia esineistä, jotka te tarvitsette joka tapauksessa – ajatelkaa kotitaloustavaroita, kenkiä, vaatetusta tai jopa urheiluvälineitä. Avain on, että teidän täytyy olla varovaisia, että ette käytä matalia hintoja, jotka on löydetty myynnistä tekosyynä tavaroiden ostamiselle, joita te ette tarvitse. Teidän seuraavissa pihamyyjäisissänne rajoittakaa itseä asioihin, jotka olivat jo teidän luettelollanne asioita jota ostaa.

21. Asentakaa CFL:t tai LED:t, missä hyvänsä se on järkevää.

Energiaa säästävät hehkulamput saattavat maksaa vähän enemmän alussa, mutta niillä on paljon pidempi elämä kuin normaalit hehkulamput ja käyttää paljon vähemmän sähköä. Saattaa olla vaikeaa päättää, mitä tyyppiä käytetään, mutta lampun jompikumpi tyyppi todennäköisesti on päivitys mistä tahansa, jota te käytätte nyt.

CFL:t, jotka käyttävät neljännestä hehkulamppujen ja viimeisen energiasta vuosikausia, ovat seuraava halvin vaihtoehto perinteisten lamppujen jälkeen. Mutta niillä myös on joitakin haittoja: Ne kestävät aikansa lämmetä täyteen kirkkauteen, ja ne myös sisältävät pienen määrän elohopeaa.

Sillä välin LED:t ovat kalliimpia. Kuitenkin ne tulevat halvemmaksi kaiken aikaa, ja ne ovat selvästi paras valaistusvaihtoehto saatavilla: Ne valo ylös välittömästi on tehokas kuin CFL:t, tuottaa lämmintä hehkua kuumeamatta kosketukseen ja voi kestää kymmeniä vuosia.

Teidän ei edes tarvitse vaihtaa jokaista lamppua talossa heti. Vain teidän neljä tai viiden käytetyimmän hehkulampun jopa vaihtaminen voi säästää teiltä vähintään 45 dollaria vuodessa.

22. Asentakaa ohjelmoitava termostaatti.

Ohjelmoitavan termostaatin asentaminen on helppo juttu, jos te haluatte vähentää energian käyttöä, kun te ette ole kotona, tai yksinkertaisesti säätelee lämpötilaa teidän kodissanne. Asettamalla sen lämpöön tai viileyteen tiettyinä aikoina, teidän kotinne, te voitte taata, että teidän julkisen palvelun toimittajanne eivät mene hukkaan, kun te olette töissä, tai unessa – ja säästää rahaa samalla.

23. Ostakaa laatulaitteita, jotka kestävät.

On ajan väärti tehdä vähän tutkimusta, kun te ostatte uuden laitteen. Luotettava, energiaa säästävä pesijä ja kuivaaja saattavat maksaa teille melko lailla nyt, mutta jos te jatkuvasti säästytte energialta ja kestätte 15 vuoden ajan viiden sijasta, te säästätte merkittävää rahaa pitkällä tähtäimellä.

Kun teidän tarvitsee ostaa laitteen, tehkää, tutkimus: Alkakaamme kuluttajaraporttien vanhoilla numeroilla kirjastossa. Tunnin edestä tutkimusta voi helposti säästää teiltä satoja dollareja. Lisäksi harkitkaa ammattilaisen hyödyntämistä asentaakseen laitteita varmistamaan, että ne asetetaan kunnolla virkaan ja kestää pitkällä tähtäimellä.

Jos te tiedätte, että te tulette kuluttamaan merkittävää määrää, ja teillä jo on käteisvarat, te saatatte haluta harkita luottokortin hakemista runsaan kirjautumisbonuksen kanssa. Ostaen 2,000+ dollarin jääkaappi voi auttaa, osui tuohon kulutukseen minimaalisen nopeasti. Se on yksinkertainen tapa ansaita vähän rahaa ostamisella, te saatoitte tehdä joka tapauksessa.

24. Puhdistus tai muuttaa ulos teidän autonne ilmanpuhdistinta.

Puhdas ilmanpuhdistin voi parantaa teidän kaasu-mailimääräänne lähes 7 %:lla, säästäen teiltä yli 100 dollaria jokaisesta 10,000 mailista, jota on ajettu keskimääräisessä ajoneuvossa. Teidän ilmanpuhdistimenne puhdistaminen on helppoa tehdä vain muutamissa minuuteissa – vain seuratkaa ohjeita teidän ajoneuvonne käsikirjassa, ja te olette hyvä mennä.

Jos te ylitätte avun, myös harkitkaa sen vaihtamista ulos uudeksi. Useimmissa kaupoissa uusi ilmanpuhdistin maksaa alle 10 dollaria.

25. Tehkää teidän omia lahjojanne, sen sijaan että ostaisi juttua kaupasta.

Jos te haluatte säästää rahaa myös antaessaan anteliaasti, teidän omien kotitekoisten lahjojenne luominen on yksi tapa saada molempia tavoitteita aikaan. Te voitte tehdä ruokasekoituksia, kynttilöitä, fresh-baked-leipää tai pikkuleipiä, saippuata ja kaikenlaisia muita asioita kotona melko helposti ja huokeasti.

Nämä tekevät mahtavia lahjoja muille, koska ne käsittävät teidän henkilökohtaisen kosketuksenne — jokin, jota te ette voi ostaa kaupasta — ja melko usein ne ovat kulutushyödykkeitä, tarkoittaen, että ne eivät päädy täyttämään jonkun komeroa romulla. Vielä paremmin – sisällyttäkää henkilökohtainen käsin kirjoitettu huomautus lahjalla.

26. Suunnitelkaa teidän aterioitanne teidän ruokakauppanne lentäjän seurassa.

Sen sijaan että loisi teidän ateriasuunnitelmanne tyhjästä, suunnitelkaa kaikkia teidän aterioitanne sen ympärillä, mikä on kaupan teidän ruokakauppanne lentäjässä. Katsokaa suurinta myyntiä, sitten suunnitelkaa reseptejä perustuen niihin ainesosiin, ja mikä teillä on käsillä. Tehkää se muutamia kuukausia, ja te huomaatte olevanne paljon pienemmällä ruokalakialoitteella, kuin te olette käytetty.

27. Tehkää hintavertailua – ja löytää halvemman ruokakaupan.

Suurin osa meistä tulee sisään ostosten tekemisen rutiiniin samassa ruokakaupassa, ja me emme saata edes tajuta, että me emme saa parasta sopimusta. Onneksi on yksinkertainen tapa löytää halvin kauppa saatavilla. Pitäkää silmällä noin 20 asiaa, jonka te ostatte useimmiten, sitten ostakaa näitä esineitä eri kaupoissa. Lopulta yksi kauppa selviää voittajana teidän ostoksianne varten – vain tehkää tuo teidän säännölliseksi ostospaikaksenne, ja te automaattisesti säästätte rahaa.

28. Tehkää teidän omaksenne, kun te voitte.

Ennen kuin minä kokeilin sitä itse, minä uskoin, että kotitekoisen leivän tekeminen monimutkaiseksi ajanhukkaksi vain olisi. Mutta sen jälkeen kun minä kokeilin sitä, minä totesin, että se oli melko helppoa, ja se oli itse asiassa paljon halvempi, terveellisempi ja maukkaampi kuin leivän ostaminen kaupasta.

Me harvoin koskaan ostosleipä kaupassa nykyään, pääasiallisesti koska leipä, jonka minä teen, on ei ainoastaan halvempi mutta paljon paremmin myös. Selvittäen, te voitte päästä kotiin, mikä on erinomainen tapa säästää vähän rahaa – ja oppii uusia taitoja matkan varrella.

29. Välttäkää stress-spendingiä.

On helppoa perustella rahan käyttämistä vain lopettamaan rasittavalta työpäivältä. Kuitenkin se on harvoin hyvä ajatus. Sen sijaan että ostaisi tavaroita, joita te ette tarvitse itsenne saamiseen voimaan paremmin, saattaa olla järkevää löytää muita reittejä de-stressiin sen sijaan.

Harjoitus on aina hyvä optio, kuten on mietiskely ja jopa hyvät vanhanaikaiset nokkaunet. Lukekaa, katsokaa elokuvia tai työskennelkää teidän pihallanne, jos te olette stressaantunut. Käyttöraha ei vähennä teidän painettanne pitkällä tähtäimellä.

30. Jakakaa teidän unelmianne ihmisten kanssa, joita te rakastatte.

Tämä vaikuttaa omituiselta tavalta säästää rahaa mutta ajattelee sitä. Jos te vietätte aikaa ihmisten kanssa, te rakastatte enin ja tulette johonkin konsensukseen teidän unelmistanne, käy helpoksi kaikille teille tehdä suunnitelmaa sitä varten. Asettakaa suuri, rohkea tavoite yhteen ja rohkaiskaa toisiansa olemaan taloudellisesti sopiva – pian te havaitsette, että te teette sitä luonnollisesti, ja teidän unelmanne lähestyvät entistä tarkemmin.

31. Tehkää teidän laitteidenne ”suurta ylläpitokysyntää”.

Tarkastakaa ne varmistaaksenne, ei ole yhtään pölyä, joka tukkii ne, ja että ne ovat kohtalaisen puhtaita. Katsokaa laitteiden taakse ja käyttäkää teidän tyhjiötänne kevyesti kirkas, pois pölyt pyyhkii. Tarkastakaa kaikki tuuletusaukot erityisesti jääkaapeilla, kuivaajilla ja lämmityksellä ja jäähdytysyksiköillä. Mitä vähemmän pyyhkikää pölyt teistä, on estäen näiden laitteiden mekaanikot, tehokkaammin ne juoksevat (pelastaen teidät teidän energialakialoitteellanne), ja, pidempi, ne kestävät (pelastaen teidät jälleenhankintakustannuksilla).

32. Peruuttakaa käyttämättömät klubinjäsenyydet.

Maksatteko te jäsenmaksua klubissa, jota te ette koskaan käytä? Kuten esimerkiksi kuntosalinjäsenyys vai golf-kerhonjäsenyys? Jos te olette päättämätön minkä suhteen tahansa teidän jäsenistöistänne tai havaitsette, että te ette käytä niitä kovin usein, peruuttakaa ne. Muistakaa, että te voitte aina uusia jäsenyyden myöhempänä ajankohtana, jos käy ilmi, että te todella todella kaipaatte sitä.

33. Ostakaa, käytti, kun te voitte.

Te voitte usein löytää tarkan kohdan, jonka te haluatte vähän älykkäällä ostosten tekemisellä käytetyissä laitteissa, säilyttää, käytti pelikauppoja, lähettämiskauppoja, ja niin edelleen. Tehkää näille kaupoille osa teidän normaalia rutiinianne – menkää sinne ensin etsiessänne potentiaalisia kohtia, ja te säästätte rahaa.

Vaatteet, esimerkiksi, usein maksavat pennyjä dollarilla, ostettaessa käytetty – vaikka ne olisivat vain kuluneita kerran. Ostamalla käytettynä suurimman osan ajasta te voitte säästää tonnia käteistä.

34. Kauppa uutta autoa ja/tai kotivakuutusta varten.

Jos te omistatte auton tai kodin, vakuutus on jokseenkin varma, ja te haluatte varmistaa, että te saatte parasta kauppaa teidän tarpeistanne. Voi olla hyödyllistä vertaillakseen muutaman vuoden välein hintoja uudelle autovakuutukselle tai kotivakuutuspolitiikalle varmistaakseen, että te saatte sitä, parhaiten jakaa.

35. Poistakaa teidän luottokortin numeronne teidän verkkopankin tileiltänne.

On helppoa kuluttaa verkon kautta, kun teillä on teidän korttitietoanne säilytettynä tilillä – vain napsauttakaa ja ostakaa. Paras tapa lopettaa tämä tapa on yksinkertaisesti poistaa teidän korttinne tililtä.

Sillä tavalla kun te haluatte kovasti kuluttaa, te olette pakotettu kuluttamaan aikaa kaivaa esiin korttinne – ja todella ajattelee, miksi te kulutatte tätä rahaa. Joskus oleminen pakotettu ottamaan tuon ylimääräisen askeleen on kaikki mitä tarvitaan vakuuttamaan itsellenne, että te ette tarvitse kohtaa loppujen lopuksi.

36. Antakaa työn lahja.

Uusille vanhemmille antakaa, ilta olemista lapsenvahtina lahjana. Jos te tunnette lemmikkiomistajia, tarjoutukaa huolehtimaan niiden lemmikkieläimistä, kun ne matkustavat. Uhratkaa jotakin nurmikkohoitoa lahjana uudelle asunnonomistajalle.

Tämäntyyppiset lahjat ovat aina menestys. Minä tiedän, että taaperon ja pikkulapsen vanhempana minä rakastin saada lapsenvahtina oleminen-lahjan, todennäköisesti enemmän kuin mikään ”tunkee”, minä saatan saada muuten.

37. Lomailkaa, ostosten teko, oikein, lomien jälkeen.

Useimmat ihmiset käyttävät tätä tekniikkaa jouluna, mutta se toimii jokaiselle lomalle. Odottakaa, kunnes noin kaksi päivää loman jälkeen sitten lähtekää ulos ostamaan esineitä, te tarvitsette sitä tuolla päivällä, teemoitetaan.

Hankkikaa äitienpäiväkortti ensi vuodelle päivää äitienpäivän jälkeen. Hankkikaa pääsiäiinmuna päivää pääsiäisen jälkeen, kunnostuspakkaukset, ja pyhäinpäivän aaton koristeet, marraskuun 1. päivänä. Hankkikaa käärepaperia, kortteja, kumarruksia ja lahjaa, nappaa tapaninpäivänä. Alennukset ovat valtavia, ja te voitte pelkästään panna tämän jutun komeroon seuraavaan vuoteen asti.

38. Liittykää vapaaehtoiseen ohjelmaan.

Erinomaisen tavan tarjoaminen omasta aloitteesta tavata uusia ihmisiä, on, saa vähäntä liikuntaa ja sekaantuu positiiviseen projektiin, joka voi nostaa teidän mielialaanne. Se myös tulee ilman kustannusta teille ja voi toimittaa paljon viihdettä, ja tyydytystä tuottava päivä, jolloin te olette oikeassa ajattelutavassa. (Joissakin tapauksissa se voi jopa auttaa pyyhkimään teidän opintolainanne pois.)

Minä olen tullut käyttämään yhä enemmän minun aikaani ilmoittautumiseen vapaaehtoiseksi, toimimiseen eri komiteoissa ja ryhmissä yhteisössä. Se on selvästi paras asia, jota minä olen koskaan tehnyt.

39. Siivotkaa säästääksenne teidän järkeänne ja vähän käteistä.

Menkää huoneeseen ja menkää joka ainoan kohdan läpi siinä. Tarvitsetteko te todella tuota kohtaa? Oletteko te onnellinen, että se on siellä, tai olisitteko te aivan hieno, jos se ei ollut? Jos te voitte löytää juttua päästäkseen eroon, päästä eroon siitä – se vain luo sotkua ja sillä saattaa olla jokin arvo muille. Te myös parannatte talonne havaittua arvoa – ja te tulette luultavasti saamaan paljon puhdistusta tehdyksi prosessissa. Se on säästäväinen win-win-win.

40. Kokeilkaa esineiden yleisiä lajeja, jotka te ostatte säännöllisesti.

Sen sijaan että vain poimisi esineen tavallisen brändin, jonka te ostatte, kokeilkaa kaupan omaa tuotemerkkiä tai yleistä versiota esineestä. Te säästätte muutamaa senttiä nyt, mutta te todennäköisesti myös havaitsette, että kaupan oma tuotemerkki on aivan yhtä hyvä kuin nimibrändi — usein ainoa ero kahden välillä on markkinointi, jonka minä en ole halukas maksamaan etu. Sen jälkeen kun te olette yleisessä junassa, te pidätte yhä pienempänä säännöllistä kauppalaskuanne, joka saa.

41. Valmistakaa joitakin aterioita kotona.

Hankkikaa helppopääsyinen ja helppokäyttöinen keittokirja (minun suosikki”aloittelijani” keittokirja on Mark bittmanin erinomainen ”Miten Cookille kaikki”) ja yrittäkää tehdä joitakin ruokalajeja sisällä”. Te havaitsette, että kokkaaminen kotona on paljon helpompaa, kuin te arvelette – ja paljon halvempi, ja terveellisempi kuin noutoravintola, tai ruokailu, ulos. Vielä paremmin te voitte helposti valmistaa aterioita etukäteen – jopa kätevät pikaruoka-tyyppiset ateriat.

42. Vaihtakaa henkivakuutus nimittääksenne.

Toistakaa minun jälkeeni: vakuutus ei ole investointi. Jos te olette juuttunut kalliiseen koko elinaikaiseen politiikkaan, valitkaa halvempi kuolemanvaaravakuutus sen sijaan ja käyttäkää tuota eroa kustannuksessa tulla velattomaksi ja alkaa rakentaa vähän varallisuutta.

Yleiset ja whole-life-politiikat ovat paljon kalliimpia ja tarjoavat normaalia heikompaa sijoitusmahdollisuutta. Lähes jokaisessa tapauksessa te olette paljon sopivammin halvan määräaikaisvakuutuksen ja enemmän rahan kanssa taskussanne. Te voitte saada määrätarjouksia täällä:

Löytäkää paras henkivakuutus

Kirjoittakaa teidän alla oleva postinumeronne, ja muistakaa napsauttaa ainakin 2-3 yhtiötä löytääkseen kaikkein parhaan asteen.

43. Tarttukaa luotettaviin, polttoainetehokkaihin autoihin.

Luotettava ja polttoainetehokas auto pelastaa teidät tuhannet pitkän ajan kuluessa. Sanokaamme te ajatte apukeinoa 80,000 mailiin. Jos te haluatte auton, joka vie 25 mailia gallonaa kohti sen yli, joka vain saa 15, te säästätte 2,133 gallonaa bensiiniä. 3 dollaria gallonalta se on 6,400 dollaria säästöissä juuri siellä. Luotettavuus voi maksaa samat osingot.

Tehkää tutkimusta: Se kannattaa teille. Joidenkin yksinkertaisten strategioiden oppiminen polttoainetehokkaalle ajamiselle voi myös auttaa.

44. Välttäkää kävelykatua.

Kävelykatu saattaa olla hauska paikka ihmisille, katsoo, mutta se voi myös olla täynnä houkutusta. Siksi teidän pitäisi välttää kävelykatua, jos teidän ei itse asiassa tarvitsisi ostaa jotakin.

Uskokaa minua kun te olette budjetilla, ikkunaostosten tekeminen voi olla kidutus. Vapauttakaa itse ja löytäkää jokin muu tekemään, kun te tarvitsette vähän viihdettä. Kävely ulkona, hauska pulma tai hyvä elokuva voi helposti korvata teidän säännöllisen kävelykatunne, ostosten teko-seikkailut.

45. Hallitkaa 10 sekunnin sääntöä.

Milloin tahansa te poimitte esineen ja lisäätte sen teidän ostoskoriinne tai viette sen kassaan, pysähdys 10 sekuntia varten ja kysyy itseltä, miksi te ostatte sitä, ja te itse asiassa tarvitsette sitä tai ei. Jos te ette voi löytää hyvää vastausta, siirtäkää kohta. Tämä estää minua tekemästä heräteostoksia säännöllisesti.

46. Vuokratkaa käyttämätöntä tilaa teidän kodissanne.

Onko teillä ylimääräinen makuuhuone tai avioliiton kautta sukuun tullut-setti, jolla on ei käyttäässä? Vuokratkaa se paikalla kuten Airbnb.com. Jos te asuisitte lähellä suosittua tai turistialuetta, sellainen teko voisi tuottaa paljon ylimääräistä rahaa. Varmistakaa, että te tiedätte riskit ja olkaa halukas ryhtymään toimenpiteisiin, teidän perheenne ja teidän omaisuutenne suojelemiseksi, joita vaaditaan.

47. Luokaa visuaalinen muistutus teidän velastanne.

Pistääkseen teidän velkanne termeihin, jotka ovat helppoja ymmärtää, tekee jättiläismäisen tilanneilmaisimen, joka alkaa velan määrällä, joka teillä on ja päättyy nollaan. Joka kerta, kun te maksatte käsirahan hieman, täyttäkää vähän enemmän tuota tilanneilmaisinta.

Pitäkää tätä muistutusta paikassa, jossa te näette sen usein, ja jatkakaa sen täyttämistä säännöllisesti. Se voi auttaa pitämään palkintoa silmällä ja johtaa teitä suoraan velan vapauteen.

48. Peruuttakaa lehtitilaukset.

Onko teillä pino lukemattomia lehtiä istumassa teidän talonne ympärillä? Se on todennäköisesti seuraus tilauksesta, jota te ette lue.

Jos te sattuisi ei ainoastaan uusimaan tuota lehteä, mutta teidän tulee soittaa niiden tilausosastolle ja yrittää peruuttaa palautusta varten. Te ette koskaan tiedä, ennen kuin te kysytte– ne saattavat jopa palauttaa teille proratedmäärän. Minun on täytynyt vähentää tilauksiani aikaisemmin, ja minä en ole koskaan ollut pahoillani siitä.

Sovellus kuten TrueBill voi jopa arvioida teidän ostoshistoriaanne löytääkseen unohdettuja tilauksia ja muita toistuvia syytöksiä ja auttaa teitä peruuttamaan tai neuvottelemaan uudelleen ne halvempaa määrää varten.

49. Syökää aamiaista.

Terveellisen aamiaisen syöminen täyttää teidät energialla siltä päivältä myös hillitessään teidän pyrkimystänne suureen, kalliiseen lounaaseen. Sillä välin aamiainen voi olla hyvin terveellistä, nopeasti, ja halpa. Kulhollinen kaurahiutaleita aamulla on usein yksi asia, joka pitää minusta loppumisesta kalliin lounaan syödäkseen myöhemmin päivällä.

50. Lapsenvahtina naapureille oleva vaihtokauppa.

Me asumme naapuristossa kymmenien perheiden kanssa nuorien lapsien kanssa. Sen takia on monia vanhempia saatavilla halukas vaihtamaan lapsenvahtina oleminen-iltana meidän kanssamme, säästäen meiltä rahan sen palkkaamistansa illan ajan ulos. Muutama perhe jopa kärjistää tämän uskomattomat huippuunsa.

Yrittäkää löytää toisen joukon pareja vanhempia, että te luotatte ja vaihdatte öitä olemista lapsenvahtina niille. Jos te voitte onnistua, te saatte ilmaiseksi ilman lapsenvahdin kustannusta, ajoittaiset illat, ja säästää paljon rahaa samalla.

51. Älkää pelätkö tähteitä: Piristäkää niitä sen sijaan.

Monet ihmiset tuntevat, aivan kuin tähteet olisivat säännöllisten aterioiden aivan huonompia toistamisia. Kuitenkin ei ole mitään halvempaa kuin tähteiden syöminen, ja muutamalla menetelmällä tähteiden tekemiseen maukkaaksi, te voitte usein päätyä johonkin, joka on yllättävä ja melko herkullinen, toisella päällä.

Minun suosikkitekniikkani? Ketjutus – käyttäen tähteitä lähtökohtana täysin uudelle ruokalajille. Esimerkiksi jos teillä on tähteeksi jäänyt kinkku ja riisi eilisillan ateriasta, käyttäkää niitä tekemään paistettua riisiä tai mustia papuja ja pusertamaan tänä iltana.

52. Menkää teidän vaatteidenne läpi – niistä kaikki.

Jos teillä on säännöllinen tarve ostaa vaatteita, menkää kaiken läpi, joka teillä on ja näkee, mitä te saatatte löytää. Ottakaa vaatteet komeron selästä ja tuokaa ne eteen, ja yhtäkkiä teidän vaatekaappinne tuntee täysin erilaiselta. Ottakaa vaatteet, jotka ovat hautautuneet teidän pukijaanne, ja vetäkää niitä huipulle. Te tunnette olevanne upouusia henkilöjä, jonka ei tarvitse käyttää rahaa vaatteisiin juuri nyt.

53. Ruskea kassi teidän lounaanne.

Sen sijaan että menisi ulos syömään työssä, pitää teidän omaa lounastanne — jos ei päivittäin, sitten ainakin pari kertaa viikossa. Jonkin järkevän valmistelun kanssa ja vain muutamat minuutit aikaa, te voitte luoda jotakin melko nautittavaa ruskealle kassin lounaallenne – ja säästää kourallista käteistä joka kerta, kun te teette. Teidän työtoverinne eivät saata ymmärtää teidän haluanne säästää rahaa, mutta se on niiden ongelma.

54. Oppikaa pukeutumaan minimaalisesti.

Ostakaa vaatteita, jotka sekoittavat ja sopivat hyvin yhteen, ja te ette tarvitse lähes yhtä monia vaatteita. Jos teillä on viisi housua, seitsemän paitaa ja seitsemän sidettä, jossa kaikki kuuluvat yhteen, teillä periaatteessa on loputon määrä optioita jo.

Tämä on täsmälleen, mitä minä teen minimoidakseni vaatetuksen ostamisia ja silti näyttääkseni ammattimaiselta – minä vain sekoitan ja uudelleenmiksaan, mitä minä pidän käyttämällä ajattomia, yksinkertaisia paloja, jotka sujuvat hyvin yhdessä.

55. Pyytäkää apua ja rohkaisua teidän sisäpiiriltänne.

Kun te olette lannistunut, istuutukaa ja puhukaa ihmisten kanssa, joita te rakastatte ja välitätte enin ja kysytte niiltä avun saamiseksi. Kertokaa niille, että te yritätte leikata kulutustanne, ja te haluaisitte sitä, jos ne tarjoaisivat mitään ehdotuksia ja tukea, ne saattavat olla.

Sitten kiinnittäkää huomio mitä ne kertovat teille. Niillä saattaa olla joitakin henkilökohtaisia näkemyksiä teidän tilanteeseenne, joka todella auttaa. Vähintäänkin ne saattavat ymmärtää teidän tilannettanne paremmin.

56. Yrittäkää parantaa itsenne, asiat.

Vuosia sitten oli paljon vaikeampaa löytää tapoja korjata jokapäiväisiä esineitä, jotka meillä on meidän kodeissamme. Mutta tänään sen pitäisi olla kakunpala. Te voitte löytää verkkopohjaisia oppitunteja ja videoita, jotka näyttävät teille miten korjata melkein mitä tahansa, ja kaikki, ilmaiseksi. Riippumatta siitä, mitä te yritätte korjata, se on aina laukauksen arvoinen. Saaden tietää, että uusi taito ei koskaan satuta myöskään.

57. Pitäkää ideamuistikirjaa taskussanne.

Minä olen tuhlannut lukemattomia määriä aikaa ja rahaa yksinkertaisesti, koska minä olen unohtanut eräät minun parhaista ideoistani. Nykyisin minä pidän pientä muistikirjaa minun kanssani merkitäkseni muistiin ideoita pitkin, niin että minä en koskaan unohda mitä tahansa tärkeää. Tämä estää minua unohtamasta ideat, jotka minulla on läpi koko päivän.

58. Investoikaa kaappipakastimeen.

Kaappipakastin voi olla suuri kauppa alkuperäisen investoinnin jälkeen, mutta vain jos te käytätte sitä. Usein saaden vähän ylimääräistä pakastintilaa sallimaan teidän ostaa suurostoeränä, ja maksaa matalempia hintoja yleensä. Vielä paremmin te voitte säilyttää monia aterioita, valmistautuivat etukäteen, tehden mahdolliseksi teille mennä vain kotiin, ja poksauttaa jotakin kotitekoista (ja halvalla) uunissa. Lukekaa tämä posti, jos te tarvitsette apua määrittääksenne, onko kaappipakastin sen arvoinen.

59. Etsikää halvempaa paikkaa asua.

Elinkustannukset Iowassa ovat yllättävän matalia, riittävästi, niin että minä olen melko iloinen luopuessani muille paikoille kulttuurisesta mahdollisuudesta nauttia Iowasta koko vuoden. Kun minä haluan nauttia toisen paikan kulttuurisista houkutuksista, minä matkustan sinne – loppujen lopuksi minulla on varaa siihen, koska minä säästän elinkustannuksissa, loppuvuosi.

Jos te asutte todella kalliilla alueella, viekää vähän aikaa päättää, onko lisäkustannus todella sen arvoinen. Te voitte havaita, että liike voisi merkitä eroa sen välillä, että on paljon rahaa, ja tuskin kirskuva, ohi.

60. Tarkistakaa ilmaiset tapahtumat kaupungissa.

Minun kaupungillani on useita loistavia puistoja, vapaata koripalloa ja tenniskenttiä, vapaata levygolfia, polkuja ja paljon muuta juttua juuri siellä odottaen, että käytetään. Te voitte mennä pitämään tuntikausia hauskaa ulos loistavassa luonnossa, urheillen, patikoiden poluilla tai kokeillen muita toimintoja – ja se on kaikki siellä ilmaiseksi. Teidän täytyy vain löytää sen. Tässä on yli sata vapaata asiaa tehdä, jos te tarvitsette lisää inspiraatiota.

61. Paisuttakaa teidän renkaitanne.

PSI:lle jokainen kaksi ilmanpaineesta suositeltavan tason alla teidän renkaissanne te menetätte 1 % kaasustanne, mailimäärä. Useimpien ihmisten autonrenkaat ovat viidestä 10:een NAULAA NELIÖTUUMALLE alle normaalitason, joten se tarkoittaa teidän renkaidenne paisuttamisella juuri, te voitte parantaa kaasu-mailimääräänne lähes 5 %:lla.

Se on helppoa, myös: Lukekaa teidän autonne käsikirjaa nähdäksenne, mikä suositeltava rengaspaine on, sitten menkää huoltoasemalle. Vaatikaa liittyviä sisällä, jos niillä on renkaan ilma-mittari, te voitte lainata (suurin osa niistä tekee sekä urbaani- että maalaisasetuksissa), sitten pistäytykää ilmapumpulla. Tarkastakaa teidän renkaanne, sitten käyttäkää pumppua täyttämään ne missä niiden pitäisi olla. Se on pohjimmiltaan vapaata kaasua!

62. Aloittakaa puutarha.

Puutarhanhoito voi olla halpa harrastus, jos teillä on piha. Vuokratkaa peräsinvarsi, viljelkää ylös paikkaa, istuttakaa joitakin tehtaita, pitäkää se kitkettynä, ja teillä on hyvin halpa harrastus, joka tuottaa terveellistä ruokaa teidän perheellenne.

Minä haluan istuttaa nipun tomaattitehtaita, niiden pitäminen huolehti, sitten nauttien tomaattien valtavasta tulvasta jokaisen kesän lopussa. Me haluamme syödä niitä äsken, voi, ne, ja tekee tomaattimehua, kastiketta, tahnaa, ketsuppia ja pitsakastiketta, pastakastiketta.

63. Kaivaus teidän yhteisökalenteriinne.

Useimmilla yhteisöillä on tonni ilmaisia tapahtumia, vaikka te ette saata tietää niistä silloin. Jos te haluatte pysyä kaiken tasalla, joka meneillään lähellä, tarkistakaa teidän kaupunkinne verkkosivusto tai pysähdys paikallisella kirjastolla tai kaupungintalolla ja kysykää, miten te voitte saada käsiinne tulevien yhteisötapahtumien listauksen.

Te voitte usein saada ilmaisia aterioita, vapaata viihdettä ja vapaata juttua vain kiinnittämällä huomion – jopa paremmin te otatte yhteyttä miten asiat ovat ympärillänne.

64. Ottakaa joukkoliikenne.

Jos kaupungin kauttakulkujärjestelmä on käytettävissä lähellä teitä, viekää se työhön, sen sijaan että ajaisi teidän autoanne. Se on paljon halvempi, ja teidän ei täydy murehtia lisäkulua tai vaivaa ajoneuvonne pysäköimisestä myöskään.

Kun minä asuin suuremmassa kaupungissa, minä ostin vuotuisen kauttakulun, ohittaa sen, joka on itse asiassa maksettu itse alle kahden käyttökuukauden jälkeen verrattuna auton käyttämiseen. Sen jälkeen, 10 kuukauden ajan, minä periaatteessa voisin ajaa työskennelläkseen ilmaiseksi (ja joihinkin tapahtumiin). Se on rahaa pankissa.

65. Leikatkaa teidän omia hiuksianne.

Tämä ei saata olla suosittu idea, mutta se toimii, jos teillä on yksinkertainen kampaus. Minä leikkasin omia hiuksiani leikkurien parin kera, esimerkiksi. Se saattaa vaikuttaa mahdottomalta saavutukselta, mutta miten se ei todella ole niin vaikea oppia. Pankaa roskapussi kylpyhuoneen päälle, vajoaa, puhjetkaa kukkaan, leikkurit ja sakset, ja saa sen tehdyksi. Pari kolme leikkausta maksaa leikkurit, ja sitten te saatte periaatteessa vapaita tukanleikkuita. Vähän käytännöllä te voitte saada sen näyttämään hyvältä, myös.

66. Kimppakyyti.

Jos te elätte lähes ketään, jonka kanssa te työskentelette, te molemmat saatatte voida hyötyä kimppakyydistä työskennelläkseen. Tai ehkä teidän puolisonne työskentelee lähellä — siinä tapauksessa harkitsee olisiko järkevää mennä yhdellä autolla edestakaisin joka päivä. Sellainen teko voisi säästää rahaa ja kulumista molemmilla teidän ajoneuvoillanne.

67. Suunnitelkaa teidän ’velka-lumipallonne’.

Jokainen tarvitsee suunnitelmaa auttaa niitä pääsemään eroon velasta, joten istuutukaa ja mitä velkoja suunnitelkaa, te aiotte kannattaa, ja mitä tilausta. Pelkästään suunnitelman oleminen edistää suuresti tuon suunnitelman panemista toimeen, ja velkojen maksaminen aikaisin on yksi varmimmista teistä panna rahaa taskuunne pitkällä aikavälillä.

68. Hankkikaa saviruukkukattila.

Saviruukkukattila tai hidas liesi on ehkä paras diili maan päällä ruoanlaittokustannuksien vähentämistä varten kiireisessä perheessä. Te voitte pelkästään pudottaa ainesosiinne työn edessä, laittaa sen kiehumiselle, ja päivällinen on valmis, kun te tulette kotiin.

Siellä on lukemattomat reseptit saatavilla kaikkea valikoimaa varten ruokia, ja aina kun te kokkaatte tällä tavalla, te säästätte rahaa verrattuna syömiseen ulkona. Saviruukkukattila-ateriat ovat myös tunnetusti hyviä kuin tähteet, jotka voivat merkitä lisäsäästöjä.

69. Tehkää jotakin peruskotia ja auton ylläpitoa säännöllisellä aikataululla.

Sen sijaan että odottaisi kunnes jokin menee rikki käsitelläkseen sitä kehittäkää kuukausittaista ylläpitoaikataulua, jossa te kierrätte kotianne (ja teidän autonne) ja suoritatte vähän ylläpitoa, jossa sitä tarvitaan. Tätä vähän toimintaa, vieden teiltä vain paria tuntia kuukautta, estää asioita hajoamasta ja auttaa teitä sieppaamaan ongelmia, ennen kuin niistä tulee katastrofit. Teidän kotinne ylläpitäminen voi myös pitää sen paremmassa kunnossa ja parantaa teidän omaisuutenne arvoa ajan kuluessa.

70. Ostakaa päätuotteita suurostoeränä.

Esineillä me käytämme paljon, me ostamme niitä suurostoeränä, ja se on erityisen totta kun kyse on esineistä, jotka eivät menehdy. Esimerkiksi me ostamme roskapusseja, pesujauhe, ja vauvanvaipat suurimmissa paketeissa, me voimme löytää. Tämä vähentää niiden kustannusta käyttöä kohti melko lailla ja, pitkän ajan kuluessa, merkitsee merkittäviä säästöjä.

71. Repunruoka tiematkoja varten.

Milloin tahansa te olette valmiit lähtemään matkaan, viekää aikaa pakata joitakin välipaloja ja aterioita, joita te voitte helposti syödä liikkeellä. Sillä tavalla, sen sijaan että pysähtyisi keskellä matkaa, ajaen paikan etsimisen ympärillä syödä, kuluttaen nippua aikaa siellä ja sitten maksaen suuren laskun, te voitte pelkästään syödä tiellä, tai, parempi, vielä, pysähdys, mukavassa puistossa ja venytyksessä, hetken. Valmisruoat ovat tunnetusti kalliita, joten te pärjäätte paremmin välttämällä niitä aina kun mahdollista.

72. Menkää teidän matkapuhelinlakialoitteenne läpi, etsikää palveluja, joita te ette käytä ja ette hylkää niitä.

On paljon strategioita säästää rahaa teidän matkapuhelinlakialoitteellanne, ja se sisältää muuton yhdestä suurista vanhoista toimittajista yhteen pienemmistä yhtiöistä, jotka tarjoavat palvelua teidän alueellanne vähemmällä. Vähintäänkin teidän tulee tarkastella kuukausilaskuanne ja katsoa, maksatteko te mistään palveluista, joita te ette käytä.

73. Lujittakaa teidän opintolainojanne.

Korkoprosentit ovat hyvin matalia juuri nyt, niin riippuen lainojen tyypistä, jotka teillä on, se voisi olla arvokasta yhdistääkseen teidän opintolainojanne yhteen matalan koron pakettiin.

Se on vain yksi tapa käydä käsiksi opintolainaan mutta uskoo, että eri opintolainan lujittaminen paketoi saatavissa oleva ja näkee, mitä te saatatte pelastaa: Jopa 1 %:n aleneminen 10,000 dollarin lainalla säästää teiltä 100 dollaria vuodessa, ja teidän lainanne on todennäköisesti suurempi kuin se (ja koronlasku, jonka te voisitte saada, on todennäköisesti suurempi).

74. Ostaessaan autoa katsoo vain käytettyjä malleja.

On vaikeaa kiistellä siitä, että uudet autot tekevät kauheita investointeja. Ei ainoastaan ne todella laskevat arvossa hetkellä, johon te ajatte joukon pois, mutta ne jatkavat käväisemistä, arvo, joka menee ohi, joka vuosi.

Jos te haluatte säästää niin paljon kuin mahdollista kuljetuksessa, katsokaa vain käytettyjä autoja suhteellisen hyvässä kunnossa. Jos te keskitytte autoihin, jotka ovat vain muutaman vuoden ikäisiä, te saatatte myös voida löytää yksi sen takuukauden sisällä.

75. Ravisti kirjastoa – kovasti.

Älkää nähkö kirjastoa vain paikkana lainata kirjoja. Nähkää se vapaana paikkana tehdä kaikenlaisia asioita. Minä olen käyttänyt sitä oppimaan vieraan kielen, tapaan ihmisiä, käytän internetiä tiukan paikan tullen, tarkistan elokuvia ja CD:itä, nappaan paikallisia ilmaisia sanomalehtiä ja pysyn mukana yhteisötapahtumilla. Mikä parasta se ei maksa 10 sentin kolikkoa.

76. Käyttäkää yksinkertaista partaveistä ajamaan parran.

Minä olen ollut perusparranajokoneen suuri puolestapuhuja kauan, mutta se on vain yksi ongelman yksityiskohta. ”Normaaleille” parranajoille minä vain ajan parran suihkussa ja kuivaan terän myöhemmin — vain saippuan käyttäminen vaahtoon on myös uskomattoman halpaa, koska minä vain vaihdan teriä kerran muutaman viikon välein.

Tarinan todellinen opetus? Käyttäkää yksinkertaista partaveistä — ei kallis sähkö, joka lopettaa toimimasta kolmen vuoden aikana, tai uusin pyörittäen moni terämallia, jossa ovat sen kalliit korvaavat kasetit — ja ajaa parran, teidän kasvonne, kun se on märkä. Te voitte saada oikein hyvän parranajon jonkin verran käytäntöä ja säästää paljon rahaa pitkän ajan kuluessa.

77. Löytäkää päivittäinen innoitus älykkäiden siirtojen tekemiselle.

Minun lapseni innostavat tavallisesti minua. Ehkä te olette innoittunut tekemään muutoksia puolisonne toimesta – tai jonkun toimesta jopa yhteisössä, jota te kunnioitatte. Ehkä se on vain henkilökohtainen tavoite kuten varhaiseläke.

Löytäkää jotakin, joka saa teidät haluamaan tehdä positiivisia muutoksia, sitten käyttäkää tuota henkilöä tai juttua vakiomuistutuksena. Pitäkää kuvaa siitä teidän lompakossanne, teidän ajoneuvossanne, ja teidän kylpyhuonepeilillänne. Pitäkää se teidän mielessänne niin paljon, kuin te suinkin voitte.

78. Oppikaa kaikista eduista, teidän yhtiönne tarjoaa.

Kuluttakaa vähän aikaa HR:llä henkilön työssä oppiessa kaikista teidän työnne hyödyistä – te saatatte hämmästyä mitä te löydätte.

Istuuduttuani jonkun kanssa työssäni minä pääsin vapaalippuihin joillakin eläkevaroilla, jotka maksimoivat rahaa, jota minä mottasin pois, urheilutapahtumiin, ilmaisiin henkilökohtaisiin parannusmahdollisuuksiin ja valinnaiseen työntekijäotteluun. Tämä ei ainoastaan vähentänyt minun omaa kulutustani asioihin kuten kisaileminen ja yhteisötapahtumat ja kasvatukselliset luokat, mutta myös paransi minun eläkejärjestelyäni.

79. Tehkää teidän omia siivoustarvikkeitanne, sen sijaan että ostaisi niitä.

Minä haluan tehdä oman pesujauheeni ja minun oman Goo-Be-Goneni, ensinnäkin. Minä myös haluan tehdä oman metsäaukioni, Windex, ja pehmeän pensaikon. Näissä tapauksissa se on paljon halvempi kuin kaupallisten versioiden ostaminen.

Hunt ympärillä reseptejä varten – on hämmästyttävää, kuinka monen asian te voitte tehdä perehtynyt vain muutamiin minuutteihin säästääkseen paljon rahaa verrattuna kaupalliseen versioon. Meidän säästäväinen muistilistan kevätsiivoaminen voi saada teidät joitakin kuvittelemaan turhia.

80. Ehdottakaa halpoja toimintoja tavatessanne perhettä ja ystäviä.

Tämä on usein hankala asia tehdä, mutta on useita tekniikoita, joita te voitte yrittää. Minun suosikki on olla ensimmäinen, joka ehdottaa jotakin – joka usein antaa teille vallan ohjata ryhmää kohti asioita, jotka ovat halvempia. Jos te voitte saada ystävänne menemään puisto- ja versovanteisiin, sen sijaan että menisi golfaaminen, esimerkiksi, ne vihreät maksut tulevat pysymään taskussanne.

81. Älkää nopeuttako.

Ei ainoastaan aja ylinopeutta tehoton bensiinin käytön kannalta, se myös voi saada teidät paikalle, vetivät ja maksoivat teille sievoisen summan lipun ja korkeampien vakuutusmaksujen välillä, kuten minä havaitsin jokin aika sitten. On paljon kustannustehokkaampaa ajaa vain nopeusrajoitusta, pitää tuota kaasua säiliössä ja pitää poliisit poissa teidän hännästänne.

82. Lukekaa enemmän.

Lukeminen on yksi halvimmista – ja hyödyllisin – harrastukset, ympärillä. Useimmilla kaupungeilla on kirjasto julkinen – vain menkää sinne ja lainatkaa joitakin kirjoja, jotka kiinnostavat teitä. Sitten kuluttakaa osaa teidän vapaa-ajastanne kodikkaassa paikassa teidän kodissanne, lukien pois.

Te opitte jotakin uutta, parannatte teidän lukutaitoanne, pidätte hauskaa eikä olette pakotettu kuluttamaan 10 sentin kolikkoa. Tässä on vähän lisää tapoja mennä sisään lukevaan virtaukseen.

83. Ostakaa pienempi talo.

On paljon syitä ostaa vähemmän taloa, kuin teillä on varaa. Minä nykyisin asun 2,000 neliöjalan talossa, jossa on minun vaimoni ja kaksi lapseni. Rehellisesti sanoen se on aivan oikean kokoinen meille – pikemminkin se on vähän suuri.

Me usein huomaamme oleviemme samassa huoneessa talossa, jota tyhjä tila juuri ympäröi Te ette tarvitse jättiläismäistä paikkaa asua. Sen sijaan ostakaa jotakin vaatimattomampaa, ja te huomaatte olevanne monilla huoneella – ja vielä, paljon käteistä taskussanne.

84. Ajakaa erilaista reittiä kuin työ.

Tämä on erityisen vahva pää, jos te huomaatte ”automaattisesti” pysähtyvänne jotakin varten matkalla työhön, tai tie, kotiin. Pääskää eroon tuosta vakioviemäristä valitsemalla eri reitin, joka ei mene houkutuksen ohi, vaikka uusi reitti olisi vähän pidempi. Te silti säästätte aikaa olemalla pysähtymättä, ja raha, jonka te säästätte kaikissa tarpeettomissa suvaitsevuuksissa, joita te vältätte, täsmää ajan kuluessa.

85. Aina pyytäkää, että maksut luovutaan.

Milloin tahansa te ilmoittaudutte minkäänlaiseen palveluun, ja on kirjautumismaksuja, pyytäkää, että ne luovutaan. Joskus (mutta ei aina) ne ovat – ja te säästätte rahaa juuri olemalla suora haluamisesta maksaa liiallisia maksuja. Minä tein tämän viimeisellä matkapuhelimellani, kirjautuminen, ja sai ne heiluttamaan maksuja, laskien minun laskuani merkittävästi.

86. Älkää kuluttako liikaa hygieniatuotteisiin.

Useimmat ihmiset todennäköisesti havaitsisivat, että halvat hygieniatuotteet toimivat aivan yhtä hyvin kuin kallis juttu. Henkilökohtaisesti minä vain ostan mitä tahansa hammastahnaa halvimmalla, on, ja sama sopii yhteen deodorantin ja vastaavan kanssa. Avain on käyttää tätä juttua säännöllisesti ja johdonmukaisesti – uinti, päivittäin, pitää itsenne puhtaana, ja te olette aivan hyvin. Ei mitään tarvetta ostaa 40 dollarin kasvopensaikko jos te itse asiassa jynssäätte kasvojanne kunnolla.

87. Syökää vähemmän lihaa.

Liha on hyvin kallista, kun te harkitsette sen ravintoarvoa, erityisesti, verrattuna vihanneksiin ja hedelmiin. Ja lähes jokaisessa tapauksessa protein-packed päätuotteet kuten pavut tarjoavat paljon parempaa arvoa. Vaikka te ette haluaisi tulla täysivaltaiseksi kasvissyöjäksi, te voitte silti säästää rutkasti rahaa vain syömällä lihaa harvemmin.

88. Käyttäkää brutaalin tehokasta kuponkistrategiaa.

Säästääksenne niin paljon rahaa kuin mahdollinen käyttäkää kuponkeja yhdessä teidän ruokakauppalentäjänne ja ostoslistan kanssa. Sellainen teko voi auttaa teitä säästämään kaksoiskappaletta – sekä alkuperäisten kauppasäästöjen että kupongin käytön välityksellä välityksellä. Tämä strategia myös auttaa teitä välttämään ostamasta esineitä, joita te ette todella tarvitse, vain siksi että teillä on kuponki tai alennus.

89. Ilma sinetöi teidän kotinne.

Useimmat kodit saavat vähän ilmaa vuotamaan, jotka tekevät tehtävän sen pitämiseksi kesällä viileäksi, ja lämpö, talvella, niin paljon kovemmin – ja niin paljon, kalliimpi, teille. Käyttäkää iltapäivän ilmaa teidän kotinne sinetöimiseen ja estäkää teidän energiaanne dollareja vuotamasta. Energinaministeriöllä on huomattava opas perusilma-sinetöinnistä.

90. Tehkää teidän omaa oluttanne tai viiniä.

Jos te nautitte ajoittaisesta juomasta, tämä on erinomainen tapa nauttia joistakin teidän suosikkijuomistanne suurella alennuksella. Te voitte helposti tehdä viisi gallonaa olutta tai viiniä heti, ja ei kestä niin kauan, sen jälkeen kun te olette hallinneet prosessia. Vielä paremmin se on suuri toiminta olemaan tekemisissä ystävien kanssa – te ostatte laitteet, ne tuovat mehun, ja te molemmat saatte muutaman pullon herkullista kotitekoista viiniä sopimuksesta. Vähän mukavaa viihdettä ynnä jotkut vapaat juomat – se on hyvä säästäväinen kauppa.

91. Varmistakaa, että kaikki teidän sähkölaitteenne ovat aallonsuojelijalla.

Tämä on erityisen totta teidän viihdekeskuksestanne ja teidän tietokonelaitteistoistanne. Tehopiikki voi vahingoittaa näitä elektroniikkaa hyvin helposti, joten kuluttakaa rahaa perusaallonsuojelijalle ja pitäkää teidän laitteenne kytkettynä sellaiseen laitteeseen. Säästääksenne jopa enemmän kytkekää irti mitä tahansa, jota te ette käytä usein välttämään haamuenergian käyttöä.

92. Pääskää automaattiselle takaisinmaksusuunnitelmalle kenelle tahansa opiskelijalle, lainaa, teillä on.

Moni opiskelija lainaa, tarjoaa pientä määrän vähentämistä, jos te liitytte niiden automaattiseen velan takaisinmaksu-suunnitelmaan. Tätä tietä ainoastaan te ette säästä muutamia, vastustaa kuukautta — teidän ei täydy mennä yritykseen itse asiassa maksaa lasku myöskään. Meidän automaattinen suunnitelmamme säästi meiltä noin 60 dollaria vuodessa.

93. Vähentäkää teidän lomakulutustanne.

Sen sijaan että lähtisi suurelle, ylelliselle matkalle, pakatkaa auto ja katselkaa joitakin nähtävyyksiä teidän ympäristössänne. Yksi parhaista lomista, joita minä olen koskaan ottanut, oli, kun poikani oli pikkulapsi – me vain pakkasimme autoa ja laumaa ympäri Minnesotaa, lopulta leiriytyen muutamia päiviä pitkin Laken esimiehen pohjoista rantaa. Viikon mittaista rentouttavaa lomaa varten se oli uskomattoman halpa ja melko unohtumaton, myös. Toisena strategiana on tutkia matkustamispalkintoja tapoja varten ansaita ilmaisia hotellioleskeluja ja lentolippua, luottokortit.

94. Peruuttakaa kaapeli, tai satelliitti ohjaa teitä, ei katso.

Monet ihmiset, joilla on kaapelipalveluja, usein maksavat korkealuokkaista pakettia, jota ne eivät todella tarvitse. Pisimmälle ajalle vaimoni ja minä olemme tilanneet HBO:n, Starzin ja Cinemaxin, ja kuitenkin me vain valitsisimme kerran kuussa parhaimmillaankin. Me väitimme, että se oli sen arvoinen, koska me voimme katsoa elokuvaa tai suurta näytelmää, milloin tahansa me halusimme, mutta olisi ollut paljon halvempaa vain vuokrata elokuva. Pääskää eroon kanavista, joita te ette tarvitse ja ette siirrä tuota rahaa takaisin taskussanne.

95. Kuntoilkaa enemmän.

Lähtekää kävelylle tai hölkälle joka ilta, harjoittakaa venyttelyä tai osallistukaa valoalihaksen harjoitukseen kotona. Näitä liikuntoja voidaan harjoittaa kotona vapaata varten mutta voi johtaa valtaviin etuihin teidän terveydellenne. Juuri varattu joka päivä saamaan vähäntä liikuntaa, teidän kehonne ja vähän aika ja lompakko kiittävät teitä.

96. Hyödyntäkää verkkolaskua, maksaa teidän pankillanne.

Tämä syötöt kaksi tarkoitusta. Ensiksi se pitää teitä paljon läheisemmässä yhteydessä teidän rahaanne, sillä te voitte pitää tasapainoanne hyvin tarkasti silmällä, ja olla, että, paljon vähemmän, todennäköisesti, tilinylitykseen.

Toiseksi säästää teiltä rahaa postimerkeillä ja paperilla, valvoo teitä antamalla täyttää vain verkkolomakkeen, napsahtakaa, alistuu ja on teidän laskunne maksettuna. Kokeilkaa sitä – ja käyttää hyväksi sitä, jos te ette ole jo. Erittäin hyvät ilmaiset verkkosekkitilit tarjoavat tätä etua.

97. Yhdistäkää teidän viihdekeskuksenne ja/tai tietokonesysteemi todelliseen tyylikkääseen valtakaistaleeseen.

Laite kuten SmartStrip voi katkaista virran kaikkiin laitteisiin kaistaleella, sen jälkeen kun säätölaite suljetaan pois vähentämään haamusähköviemärejä. Niinpä jos teillä on teidän työasemanne kytkettynä tähän, aina kun te suljette tietokoneenne, teidän monitorinne sulkee, teidän kirjoittimenne sulkee, teidän skannerinne sulkee, ja niin edelleen.

Te voitte tehdä saman asian viihdekonsolillanne: Kun te suljette television, kaapeli/satelliittilaatikko myös laukeaa DVD-soittimen, kuten tekee videopelikonsoli, VCR, ja niin edelleen. Tämä voi säästää teiltä paljon sähköä ja merkittävästi leikata teidän sähkölaskuanne.

98. Älkää mukiloiko itseä, kun te teette virheen.

Vaikka te tekisitte 10 hyvää valintaa, on helppoa mukiloida itseä ja tuntua epäonnistumiselta yhden huonon valinnan yläpuolella. Jos te teette ison virheen ja ymmärrätte sen, ajatelkaa, miksi te ymmärsitte sen nyt sijasta silloin ja yritätte soveltaa sitä myöhemmin. Voi muistosta tuosta virheestä tulla hyvin arvokas, tosiaankin.

99. Aina jatkakaa tulevaisuuden ennakoimista.

Älkää antako teidän menneen vastuksenne virheitä muita virheitä, te. Sen sijaan, ennakkokatsaus tulevaisuuteen. Oppikaa näkemään menneitä virheitä sille, mitä ne ovat – opetukset, joiden oli tarkoitus opettaa teille jotakin.

Joskus parhaat elinaikaiset oppitunnit saadaan elinaikaisen kokemuksen välityksellä, hyvä tai huono, joten omaksukaa teidän menneisyytenne ja älkää juosko siitä. Tavoitteiden lupaaminen pärjätä paremmin ja asettaminen voi auttaa pitämään virheitä, jossa ne kuuluvat – aikaisemmin.

100. Älkää koskaan antako periksi.

Milloin tahansa kamppailu velkaa vastaan tuntee, että se on liikaa, menkää lukemaan henkilökohtaista rahoituksen blogia saatavilla taistellen samaa taistelua vastaan ja muistakaa, että ihmisiä on paljon. Lukekaa ympärillä arkistoa ja oppikaa joitakin uusia asioita – ja ehkä tulee innostetuksi jatkamaan, vaikka mitä tapahtuisi.