Luottokortti Suomessa

Suomi on EU:n jäsenvaltio ja on omaksunut euron. Luotto- ja pankkikortit ovat maksun tavallisin muoto Suomessa, joka on lähempänä tulemista rahaton yhteisöksi kuin useimmat muut maat.

Visa ja Mastercard ovat yleisesti hyväksyttyjä, useimmat luottokortit, mutta on paljon jälleenmyyjiä, jotka hyväksyvät vähemmän tunnetut brändit myös, hotelleja ja ravintoloita. Havaitkaa, että onko yksi suhteellisen merkittävä verkko, jota ei hyväksytä lainkaan.

Se on harvinainen, te kohtaatte vähimmäisostosmäärän käyttääksenne korttianne. Jos te ostatte salmiakkia, karjalaisia pasteijoita tai jotakin ylellisempää, te tulette luultavasti olemaan hienoja käyttäen muovia. Kuitenkin on tavallista tulla pyydetyksi antamaan jonkinlaisen valokuvan henkilötodistuksen, jotta, teidän tapahtumanne, joka hyväksytään.

Pankin sivukonttorit ovat laskussa Suomessa ja niin ovat pankkiautomaatteja. Se on ei iso juttu, koska korttimaksut hyväksytään niin laajalti, mutta jos te haluatte kuluttaa käteistä, on todennäköisesti parasta vetäytyä paljon, ennen kuin te aloitatte matkanne.

Kaikkia pankkiautomaatteja suoritetaan samalla verkolla, Otto. Näillä pankkiautomaateilla on 1,000 euron yksittäisiä nostorajoja mutta ei veloita mitään nostoprovisioita.

Entä maksut?

Vaikka Otto ei veloita maksua pankkiautomaatin käytöstä, on muutamia potentiaalisia maksuja varottavaksi varten, kun te maksatte muovilla Suomessa.

 • Ulkomaiset tapahtumamaksut (jota teidän oma pankkinne syytti).
  Noin 3 %:n ei-erinomainen maksu tapahtumaa kohti (jota teidän oma pankkinne syytti) voi soveltaa riippuen teidän luottokortistanne. Se on 15 puntaa maksuissa jokainen 500 punnasta, jota on kulutettu teidän kortillanne.
 • Kauppavaluutan muuntamis-maksut (jota kauppiaan pankki syytti).
  Joskus kauppa tarjoutuu ottamaan maksun puntiin sen sijaan että euroja. Tätä kutsutaan dynaamiseksi valuutan muuntamiseksi (DCC), ja se voi merkitä korkeampia maksuja, kuin jos teille yksinkertaisesti maksettu paikallisessa valuutassa. Joskus pankkiautomaatti tarjoaa tätä huoltoa, jolloin samat neuvot pätevät.
 • Korttimaksun lisämaksut (jota kauppias syytti).
  Jos te käytätte viisumia tai Mastercardia EU:n pankista, teidän ei tarvitse murehtia korttimaksun lisämaksuja.
 • Käteisennakkomaksut (jota teidän oma pankkinne syytti).
  Teidän kortin liikkeellelaskijanne saattaa veloittaa maksua käteisennakoista (nostaen käteistä käyttäen teidän korttianne).

Ottakaa huomioon, että kun kyse on käteisennakoista ja ei-erinomaisista tapahtumista monet kortin liikkeellelaskijat alkavat periä mielenkiintoa päivänä, teidän tiliänne veloitetaan, eikä tavanomainen ”lähes 55 päivä”, joka tavallisesti soveltaa teitä, ”korottomasti” toimitti, selvittää teidän tasapainonne kokonaan joka kuukausi.

EU:N KIELTO LUOTTOKORTIN LISÄMAKSUILLE

Tammikuussa 2018 EU vaati jäsenvaltioita omaksumaan maksupalveludirektiivin, 2 (PSD2), joka on kielto korttimaksun lisämaksuille (silloin jälleenmyyjä lisää maksun, koska te maksatte luottokorttia käyttäen). On tärkeää panna merkille, on rajoituksia ja poikkeuksia tälle direktiiville, ja on muita maksuja, jotka saattavat soveltaa, kun te maksatte luottokortilla. Jos teidän korttinne on EU:n ulkopuolisesta pankista, käyttää muuta verkkoa kuin Visa tai Mastercard tai on liiketoiminta/yrityskortti, sitten kauppa saattavat silti määrätä lisämaksun.

Miten minä voin välttää maksuja?

Harkitkaa toimeksiannosta vapaata valuutan muuntamista tarjoavan luottokortin (ks. alla oleva taulukko) poistamista, vaikka te vain käyttäisitte sitä, kun te olette pois maasta. Sen jälkeen kun teillä on yksi näistä korteista jos kauppatarjoukset ottaa maksu puntiin, sanoo, että te haluatte maksaa euroissa, koska te tiedätte, että teidän oma pankkinne ei lisää marginaalia.

Yleensä se ei ole suurenmoinen ajatus vaan matkustaminen käyttää luottokortteja nostamaan käteistä, jotkut luottokortit eivät rangaise teitä tästä myöskään.

Kontaktiton ja chip-and-PIN-maksut

Suomalaiset jälleenmyyjät olivat nopeita omaksumaan kontaktittoman maksusuuntauksen, ja suurin osa kuluttajista haluaa käyttää sitä myös. Suomalaiset pankit ovat tiettävästi neuvotteluissa suurimman kontaktittoman kulutuksen kaksinkertaistamiseksi 25 eurosta 50 euroon.

Useimmat suomalaiset jälleenmyyjät sallivat teidän maksaa kautta kontaktiton, tai chip-and-PIN.

Onko se turvallista käyttää minun luottokorttiani Suomessa?

Rikollisuudet sisältävät vähän Suomea verrattuna useimpiin muihin eurooppalaisiin maihin. Kuitenkin pankkiautomaattihuijaukset ovat yksiä rikollisuuden muotoja, joka on suhteellisen tavallista. Tässä ovat jotkin turvatoimet, jotka te voitte ottaa kohonnutta turvallisuutta varten:

 • Käyttäkää pankkiautomaattia pankin sisällä. Jos, jostakin syystä, pankkiautomaatti syö teidän korttinne, te voitte nopeasti noutaa sen. Myös pankkien sisällä pankkiautomaatit tulevat epätodennäköisemmin peukaloiduksi. Pitäisikö teidän käyttää yksi pankin ulkopuolella, tarkastaa laitteita, jotka ovat olleet kiintyneitä lukijaan ja käteispaluureikään.
 • Harkitkaa ylimääräisen luottokortin hyväksymistä. Te voitte käyttää ensisijaista korttianne maksuihin ja pitää tukikorttianne hotellihuone-tallelokerossanne. Sillä tavalla teitä ei jätetä ilman rahaa.
 • Pitäkää teidän korttinne näkyvissä. Kortti-kloonaus on harvinainen Suomessa, mutta varmuuden vuoksi, ei anna teidän korttianne teidän näkönne ulkopuolella.

Miten valmistautua ennen matkustamista Suomeen

 1. Hankkikaa luottokortti ilman ulkomaisia tapahtumamaksuja. Jos te matkustatte usein, välttäen, ulkomainen 3 %:n tapahtuma-maksu voi säästää teiltä paljon rahaa. Harkitkaa matkailuluottokortin saamista välttämään ulkomaisia tapahtumamaksuja.
 2. Valitkaa Mastercard tai Visa. Ne ovat most-widely, joka on hyväksytty, kortit maailmanlaajuisesti ja Suomi eivät tee mitään poikkeusta. Te ette pysty käyttämään American Express-korttejanne joissakin paikoissa, joka tekee viisumin, tai Mastercard, jopa hyödyllisempi Suomessa. On riittävän myös pankkiautomaatteja olemassa, jos te haluatte nostaa käteistä myös näillä korteilla.
 3. Kuljettakaa tukikorttia. Yrittäkää kuljettaa aina toista korttia, matkustaessaan ulkomailla annettu teidät ei tiedä, mikä voisi tapahtua teidän ensisijaiselle kortillenne.
 4. Hankkikaa vähän käteistä. Yleensä te voitte maksaa muovilla melkein kaikkialla Suomessa. Jos te haluatte tehdä käteisnoston, pitäkää mielessä, jossa luottokorteilla on lisämaksuja, vaikka useimmat maksukortit eivät tee.
 5. Kertokaa teidän pankillenne, jota te matkustatte Suomeen. Jos te ette kerro pankillenne päivämääriä, etuajassa te olette poissa, ja missä te olette, se saattaa tukkia teidän korttinne, jos se epäilee, että syytökset ovat vilpillisiä.
 6. Pankaa teidän pankkinne puhelinnumero muistiin. Jos te menetätte korttinne, tai teillä on maksuasioita, te voitte kutsua pankkia ratkaisemaan sen.

HYVÄKSYVÄTKÖ TAKSIT SUOMESSA LUOTTOKORTIT?

Taksit Suomessa ovat hyväksyneet luottoautot useita vuosia. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa löytää se, joka tekee.

Lopputulos

Jos te matkustatte Suomeen, te voitte turvallisesti käyttää luottokorttianne maksamaan maksut ja nostamaan käteistä. Teidän vain täytyy olla varovaisia, että ette aiheuta maksuja, joita te voitte muuten välttää. Kunnollisen matkustaminen-luottokortin kanssa te vältätte maksamasta ulkomaisia tapahtumamaksuja. Kieltäytymällä yksinkertaisesti DCCSTÄ tarjottaessa te myös vältätte kehnoa vaihtokurssia tai toimeksiantoa.